Primesc această reclamație de la cursanții mei tot timpul: „Ana, ne distrăm și învățăm la orele noastre de engleză, dar există vreo modalitate prin care am putea găsi ca un partener de conversație de zi cu zi să vorbim engleza în afara orelor de curs? Ar fi atât de mișto dacă am putea face asta!” Ei bine, permitețimi să vă spun: vă aud, dragii mei cursanți! Fiindcă majoritatea cursanților mei (și tu, cred) își petrec oricum cel mai mult timp online oricum, mam gândit să scriu o postare despre cum (și unde) se poate găsi un bun partener de conversație online care să ți se alăture și să te ajute în călătoria ta de învățare a limbii engleze. Așadar, hai să începem!

Ar trebui să „cauți” un partener de conversație? Marea întrebare: chiar ar trebui să încerci să găsești un partener de conversație cu care să exersezi limba engleză? Ei bine, nimeni nuți poate spune că nu ar trebui, sincer. Lăsând nivelurile de competență deoparte, adevărul este că fiecare dintre noi are mare nevoie de o practică bună a conversației, mai ales dacă engleza nu este prima noastră limbă. Cea mai mare întrebare este Ești capabil să găsești un partener de conversație, dar să păstrezi contactul cu el/ea pentru o perioadă mai lungă de timp, fără a „renunța” la jumătatea drumului? Acum, dacă răspunsul la această întrebare este DA răsunător, atunci te rugăm să continui să citești acest articol. Avem atât de multe de acoperit, de la oameni la locuri și până la fețe zâmbitoare!

Pe cine ar trebui să cauți? Un orator bun. Majoritatea cursanților preferă să găsească un partener de conversație care are un nivel de competență mai ridicat sau, în mod ideal, un vorbitor nativ. Poți să îți „adaptezi” discursul la al lor, să le absorbi accentul și să observi cuvintele pe care le spui incorect. Cu toate acestea, gestionează-ți așteptările, deoarece găsirea unei astfel de persoane este, într-adevăr, dificilă. Un vorbitor motivat. Chiar dacă găsești pe cineva al cărui nivel de competență este mai aproape de (sau chiar mai mic decât) al tău, s-ar putea să se potrivească în continuare pentru ceea ce încerci să realizezi. Motivul: împărtășești aceleași obiective. Vă puteți motiva reciproc, observa și corecta greșelile unul altuia și astfel să avansați împreună. Un vorbitor angajat. Cel mai important, partenerul tău de conversație ar trebui să fie capabil să se angajeze, indiferent de nivelul lui de competență. Dacă nu puteți menține un program sănătos de interacțiuni timp de cel puțin trei luni (dacă nu mai mult), atunci totul este degeaba. Asigură-te că găsești un partener care îți poate atinge așteptările. Unde poți găsi un partener de conversație?

Înainte de a săpa mai adânc, vreau să înțelegi un lucru: găsirea unui partener de conversație online este mult diferită de a face acest lucru în persoană. Acestea sunt fapte. Gândește-te la asta: poți oricând să-i ceri unui coleg de clasă sau celui mai bun prieten al tău să creeze „un lucru” pe care numai voi doi l-ați împărtăși, de ex. faceți un pact de a vorbi numai în engleză pentru următoarele câteva luni, inclusiv chatul prin intermediul rețelelor sociale și chiar cu alte persoane.

Te rog să îți amintești: dacă niciuna dintre următoarele sugestii nu este necesară, cere unui prieten sau unui membru al familiei să îți fie partenerul de conversație. Unde există voință, există o cale!

Accesează site-urile de schimb lingvistic Dacă ești familiarizat/ă cu termenul „pen pal”, ia în considerare varianta online a acestuia. Să găsești pe cineva dintr-o țară străină cu care să discuți (și nimic mai mult) a fost un lucru uriaș în trecut. Profesorii au iubit ideea „schimbului de limbi”, din motive întemeiate. Schimbul de limbi te ajută să folosești limba engleză în mod regulat cu alți cursanți care încearcă să se îmbunătățească la fel de mult ca și tine. Se pare că există site-uri precum My Language exchange, Language.exchange, Speaky si multe altele astăzi, care îți permit să te conectezi cu parteneri de conversație din întreaga lume și să practici engleza (și alte limbi) cu ei, gratuit! P.S. A avea întotdeauna un pen pal a fost atât de subestimat! Mi-aș dori cu adevărat să am unul! Postează un anunț! Sunt șanse ca următorul tău partener de conversație să fie acum în lume, rătăcind în lumea internetului, fără să știe cum să-și găsească partenerul ideal. Ei bine, de ce să nu fii tu cel care face primul pas spre a-l găsi? Pune un anunț pe rețelele de sociaizare prin care cauți un partener cu care să împărtășești același obiectiv. Postând anunțuri pe social media sau postări pe forum pe site-uri cu trafic intens, cum ar fi Upwork, Reddit, MeetUp și diferite forumuri lingvistice, îți poți crește șansele de a fi observat. Sincer, nu poți ști niciodată care este locația online ideală a „partenerilor de conversație în limba engleză”, deci cu cât cauți în mai multe locuri, cu atât mai bine.

Alăturați-vă grupurilor Facebook Făcând un pas mai departe, de ce să nu mergem acolo unde este petrecerea? Pe Facebook, poți găsi sute de grupuri (private sau publice) care au ca scop promovarea schimbului de limbi străine și ajutarea altor persoane să își îmbunătățească competența în limbi străine. Scopul tău: găsește și alătură-te grupurilor legate de învățarea limbii engleze și mergi la „vânătoare de parteneri”. La un search pe Facebook cu cuvântul-cheie engleză găsești exemple de astfel de grupuri și după ce primești accesul la ele poți face o postare de prezentare în care să îți anunți intenția de a găsi doritori de conversație. Puteți comunica pe messengerul de pe platformă sau puteți forma un grup pe WhatsApp.

Furtuna prin rețelele sociale Acesta pare probabil cel mai ușor de făcut, dar poate fi cel mai greu. O modalitate excelentă de a găsi prieteni și indivizi cu gânduri similare, în general, este angajarea pe social media prin comentarii, aprecieri și distribuiri. Acest lucru îți oferă șansa să fii mereu în prim-plan și să fii observat de cineva care gândește la fel ca tine. În ceea ce privește găsirea partenerului tău de conversație în limba engleză, sfatul meu este:

Interacționează cu alții în secțiunea de comentarii și roagă-i să se asocieze. Atât de simplu este. Nu va trece mult până când un comentariu bun al tău va câștiga atenție și oamenii vor începe să răspundă la el. În timp ce fac acest lucru, poți „filtra” binele de rău și poți vedea dacă există câțiva potențiali câștigători acolo cărora să le ceri să devină partenerul tău de conversație. După aceea, este doar despre mesaje, apeluri clasice sau video, stat la povești etc. Încearcă doar!

Acum, du-te! Cine găsește pastrează!

Și nu în ultimul rând, o modalitate minunată de a-ți găsi nu unul, ci mai mulți parteneri este dacă te alături unor grupuri de conversație ghidate de un profesor calificat! Navighează pe web, începe să postezi anunțuri și găsește-ți următorul partener de conversație în limba engleză! S-ar putea să treacă ceva timp înainte să îl găsiești pe cel potrivit, dar odată ce ai reușit, sunt sigur că călătoria ta lingvistică va fi împlinitoare! Până data viitoare, căutare de partener fericită! Continuă să te perfecționezi!

Produse recomandate