business english
Presiunea de a vorbi engleză la locul de muncă continuă să crească pe măsură ce tot mai multe companii investesc în globalizarea echipelor lor. Cu toate acestea, stăpânirea unui nou limbaj necesită timp și resurse pe care mulți oameni – în special adulții care nu mai sunt la școală – se luptă să le găsească.
 
Dacă ești un profesionist care dorește să își îmbunătățească limba engleză în domeniul afacerilor, ia în considerare încorporarea acestora în planul tău de învățare: stabileșteți obiective specifice, creează obiceiuri de studiu, utilizează materiale autentice de engleză și alătură-te unei comunități de învățare pozitive.
Dacă ești un profesionist care dorește să își îmbunătățească limba engleză din domeniul afacerilor, ia în considerare aceste sfaturi:
 
  • Stabilește-ți obiective specifice! Învățarea se face cel mai bine prin stabilirea unor obiective specifice care sunt provocatoare, dar realizabile. Nu lăsa nici cronologia deschisă; stabilește-ți termene clare. Un obiectiv precum „Vreau să pot face o prezentare în limba engleză” este prea vag. În schimb, spune: „Vreau să pot furniza confortabil o prezentare de zece minute în limba engleză despre obiectivele de vânzare, fără a utiliza un PowerPoint, până la sfârșitul lunii august”. Pentru mai multe detalii despre Setarea obiectivelor inteligente citește și acest articol.
 
  • Creează-ți obiceiuri! Găsește modalități de a practica limba engleză în fiecare zi sau în fiecare săptămână. Efortul regulat crește impulsul și crează obiceiuri de învățare. De exemplu, încercă să citești un articol din industrie pe zi, să expui o prezentare în engleză o dată pe săptămână sau să scrii actualizările săptămânale ale echipei în engleză.
 
  • Crede în tine! Cursanții care cred în propria autoeficacitate sunt mai motivați și mai dispuși să își asume sarcini provocatoare. Reflectă dacă crezi cu adevărat că îți poți îndeplini obiectivele stabilite. Dacă nu, revizuiește-ți obiectivele și fă-le mai mici sau mai ușor de gestionat până când ai încredere că le poți atinge.
 
  • Bucură-te de experiența de învățare! Persoanele cu atitudini mai pozitive față de învățarea limbii engleze fac mai mult efort și învață mai mult decât persoanele cu atitudini negative. Dacă ți se pare că te temi de timpul de îvățare limba engleză, regândește-ți abordarea. Fii creativ: citește versiunea în limba engleză a cărții tale preferate, de exemplu, sau înscrie-te la un curs de conversație în limba engleză, unde totul e relaxat și amuzant.
 
  • Utilizează materiale autentice în limba engleză! Manualele și testele de practică își au timpul și locul lor. Dar materialele autentice, cum ar fi emisiunile TV, podcast-urile și filmele, te expun la limba engleză în habitatul său natal. Te pregătesc mai bine pentru situații din viața reală și sunt adesea mai plăcute decât materialele strict educaționale. Căută scrieri bune, urmărește emisiuni TV/radio și încercearcă să imiți formatul, structura și limbajul celor ale căror lucrări le admiri. Expunerea la materiale autentice nu numai că ajută la cunoașterea limbii, dar îți poate îmbunătăți și cunoștințele despre un anumit domeniu.
 
  • Alătură-te unei comunități de învățare pozitive! În timp ce există o mulțime de aplicații bune de învățare a limbilor străine pe piață, propriile noastre cercetări de la Englishable arată că cursanții beneficiază în continuare de a avea un profesor eficient și o comunitate de învățare de susținere. Trainerii Englishable îi ajută pe cursanți să își stabilească obiective realizabile și să depășească barierele care apar inevitabil pe parcurs. Colegii de susținere oferă responsabilitate și împingerea prietenoasă de care studenții au nevoie pentru a ține pasul cu planurile lor de studiu. Studenții noștri care se alătură unui grup de social media împreună cu profesorii și colegii lor studiază de două până la trei ori mai mult decât cei care nu fac asta.
 
  • Cere feedback! Cercetarea este clară: feedback-ul prompt și frecvent are un efect uriaș asupra învățării. Căută feedback regulat de la profesori și mentori în timp ce practici un discurs important sau lucrezi la o propunere critică de afaceri. Găsește oameni cărora le place să descopere limbajul și gramatica. Te vor ajuta să îți perfecționezi limba engleză.
 
În era digitală de astăzi, este din ce în ce mai ușor să găsești resurse excelente pentru a-ți îmbunătăți limba engleză. Cu toate acestea, cercetările noastre arată că profesioniștii ocupați învață cel mai bine atunci când au un fel de curs structurat cu un program de lecție flexibil.
 
Desigur, niciunul dintre sfaturile de mai sus nu va facilita învățarea limbii engleze. Chiar și cu cea mai bună abordare, adoptarea unei limbi străine este un angajament pe termen lung și provocator. Dar cercetările noastre sunt încurajatoare: cu răbdare, obiective realiste și o comunitate bună de cursanți, este cu adevărat posibil ca adulții ocupați să stăpânească lingua franca a lumii.
 
Expertiza noastră la Englishable în domeniul englezei pentru afaceri îți este oferită în Cursul de Engleză pentru Afaceri (Business English with Englishable)

Peste 100 de Review-uri
de 5 Stele

5-stars-white

Evaluat cu 5/5 de peste 100 de cursanți

Produse recomandate

Alte postari