Lasă-mă să-ți arăt un mic secret! Dacă ai un smartphone, poți accesa un mod distractiv și ușor de a învăța și/sau exersa limba engleză! Nu este vorba de un dicționar sau o aplicație de traducere sau chiar ceva ce a fost creat pentru cursanții de limbi străine. Mă refer la WhatsApp! WhatsApp este o aplicație de conversație pe telefonul mobil care îți permite să te conectezi și să conversezi cu prietenii sau cu oameni noi! Poți purta conversații text individuale, poți participa la discuții de grup și poți efectua apeluri audio sau video prin intermediul aplicației. WhatsApp este foarte popular în întreaga lume. Este gratuit și ușor de utilizat, disponibil pentru majoritatea telefoanelor și include funcții simple pentru partajarea fișierelor, fotografiilor, linkurilor și videoclipurilor. În plus, chat-urile WhatsApp sunt criptate și private. Este posibil ca mulți dintre prietenii tăi să fie deja pe WhatsApp, dar chiar dacă nu sunt, îl poți folosi în continuare pentru a conversa cu persoane care au aceleași interese și îți poți face prieteni noi cu care ai în comun spre exemplu limba engleză. Asta face din WhatsApp o aplicație minunată pentru a exersa conversația în limba engleză.

De ce să folosiți WhatsApp pentru a învăța limba engleză?

Acesta poate fi un mod neobișnuit de a practica limba engleză, dar o aplicație mobilă populară precum WhatsApp ar putea să te ajute foarte mult. Iată de ce:

  • Poți exersa într-un cadru familiar. Cu WhatsApp, poți să conversezi prin chat și să îți exersezi engleza cu persoane pe care le cunoști deja, cum ar fi prietenii sau familia.

  • Poți colabora (lucra împreună) cu alți cursanți. Cu chat-urile de grup, poți comunica cu oameni din întreaga lume care învață și engleza.

  • Poți folosi WhatsApp din mers. Deoarece WhatsApp este o aplicație mobilă, poți citi și răspunde la mesaje în funcție de programul tău și poți practica oriunde.

  • Nu este nevoie să te grăbești. Când utilizezi WhatsApp pentru chat-urile text, îți poți lua timp să te gândești la răspunsurile tale.

  • Poți învăța în timp ce tastezi. Utilizarea funcției de corectare automată pe telefonul tău este o modalitate bună de a învăța o ortografie corectă în timp ce discuți pe WhatsApp (intră la setări și alege limba engleză ca prestabilită pentru auto-corectare).

  • Nu este doar pentru mesaje scrise. WhatsApp are apeluri video gratuite, astfel încât să poți exersa vorbirea și ascultarea în limba engleză.

3 moduri de a învăța limba engleză cu WhatsApp WhatsApp are mai multe funcții care pot deveni instrumente educaționale puternice pentru cursanții de limbă engleză. Este posibil să fii deja familiarizați cu aceste caracteristici – trebuie doar să știi cum să le utilizezi pentru îmbunătățirea limbajului.

1. Chaturi personale Dacă ai deja un prieten vorbitor nativ de engleză (sau un cursant avansat), îți va fi ușor să începi să îți îmbunătățești nivelul de limba engleză cu WhatsApp. Vorbește cu prietenul tău pentru a vedea dacă este dispus să te ajute să înveți. Dacă da, puteți purta conversații libere despre o serie de subiecte în limba engleză! Puteți discuta despre interesele voastre, de la filme la cele mai recente știri de tehnologie. Această abordare îți va permite să exersezi abilități de conversație ocazionale în limba engleză, care sunt importante pentru a le stăpâni în orice etapă a învățării. Dacă nu ai deja pe cineva cu care să practici limba engleză pe WhatsApp, poți căuta un partener de chat pe forumul tău preferat de engleză (de exemplu: WordReference) sau pe grupuri de Facebook. Discuțiile individuale pe WhatsApp sunt o modalitate eficientă de a completa învățarea limbii engleze. Când vorbești, încearcă să te provoci. Scrie în propoziții complete și folosește vocabularul sau conceptele gramaticale pe care vrei să le exersezi în mod specific. Cel mai important, nu îți fie teamă să greșești! Dacă partenerul tău de chat de pe WhatsApp știe că ești în procesul de învățare, ei vor înțelege că greșelile tale, pentru că știe că acestea fac parte din procesul de învățare.

2. Grupuri WhatsApp Grupurile sunt o caracteristică preferată printre utilizatorii WhatsApp. Sunt distractive, ușor de adăugat oameni sau de creat și pot fi foarte utile pentru a practica limba engleză cu alți cursanți. Pentru a crea un grup WhatsApp, tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul “New Group” (=Grup Nou) și alege participanții pe care dorești să îi adăugi. Trebuie să fie deja în lista de contacte WhatsApp. Apoi, poți redenumi grupul și puteți începe să conversați. Asta este tot! Dar dacă nu știi cu cine să începi un chat de grup? Vești bune! Găsirea de persoane pentru un chat de grup WhatsApp este mai ușoară decât crezi. Pentru a începe, privește la oamenii pe care îi cunoaști deja. Dacă urmezi cursuri sau cursuri de engleză, vorbește cu colegii tăi și vezi dacă ar putea fi interesați să se alăture unui grup WhatsApp. Va fi un mod util pentru toți să discutați temele, să vă împărtășiți sfaturi și chiar să vă trimiteți reciproc imagini amuzante sau linkuri către articole în limba engleză. Dacă ai prieteni despre care știi că învață engleza, îi poți invita și să se alăture unui grup WhatsApp. Tu și prietenii tăi puteți discuta în limba engleză, puteți corecta greșelile și puteți schimba sfaturi și tehnici de învățare a limbilor străine. Dacă ești deschis la chat cu alți cursanți de engleză din întreaga lume, chiar dacă nu îi cunoșteti personal, poți crea sau găsi un grup cu platforme precum Messengery. Messengery este dedicat pentru a te ajuta să găsești grupuri publice pe mai multe platforme populare de chat, inclusiv WhatsApp. Indiferent de ce tip de grup crezi sau în care te înscrii, amintește-ți că obiectivul tău este să înveți și să îți îmbunătățești limba engleză. Când discuți cu alți participanți, ar trebui să utilizezi numai limba engleză. Dacă te afli într-un grup creat special pentru cursanții de engleză, nu fii timid/ă în a pune întrebări sau a oferi ajutor altor utilizatori dacă au nevoie de el. Este vorba despre ajutor reciproc și despre îmbunătățirea abilităților lingvistice prin schimbul de cunoștințe!

3. Apeluri WhatsApp WhatsApp are o caracteristică care îți permite să efectuezi apeluri vocale și să porți chaturi video cu contactele din agenda ta. În plus, este gratuit! Deci, atunci când te simți curajos/curajoasă și dorești să îți testezi pronunția în limba engleză și abilitățile de vorbire, folosește WhatsApp pentru a îți chema prietenii care vorbesc limba engleză sau prietenii de studiu. WhatsApp are atât funcții tradiționale de apel vocal, cât și apel video. Poți lua în considerare utilizarea apelurilor video, deoarece vizionarea expresiilor faciale și a mișcării gurii prietenului tău te poate ajuta să înțelegi ce spune. Amintește-ți că, în timp ce participi la un apel WhatsApp, ai și opțiunea de a trimite mesaje text prietenului tău fără a termina apelul. Această caracteristică poate fi foarte utilă dacă ai probleme cu înțelegerea a ceea ce spune prietenul tău sau dacă dorești să îți amintești un anumit cuvânt sau expresie. Utilizarea apelurilor WhatsApp este perfectă pentru a practica conversația în limba engleză și pentru a îți îmbunătăți abilitățile de înțelegere verbală. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a deveni mai confortabil vorbind în engleză la telefon, ceea ce se poate simți adesea mai dificilă decât conversația față în față. Acum, că știi toate modurile distractive prin care poți folosi WhatsApp pentru a învăța limba engleză, de ce nu o încerci? Păstrarea legăturii cu prietenii prin chat-urile personale te poate ajuta în vocabular și gramatică. Conversația în grupuri WhatsApp este o modalitate excelentă de a practica engleza scrisă casual. Apelarea cuiva pe WhatsApp îți va spori abilitățile de vorbire și ascultare.

Doar distrează-te cu aplicația!

Produse recomandate