engleza medicala
În lumea de astăzi, unde granițele diferitelor țări devin din ce în ce mai ușor de depășit, în special pentru profesioniștii din domeniul medical, importanța limbii engleze crește semnificativ.
 
Globalizarea și schimbul accelerat de informații necesită cunoașterea limbii comunicării internaționale și, în special, a caracteristicilor sale speciale și utilizarea terminologiei în profesiile medicale. În consecință, devine urgent necesară dobândirea abilităților de citire și o bună înțelegere a literaturii medicale în limba engleză pentru progresul la nivelul necesar pentru comunicarea cu colegii din SUA, Marea Britanie, Australia, Israel și alte țări cunoscute pentru realizările lor semnificative în dezvoltarea medicinei.
 
De ce ar trebui un medic să știe engleza? În primul rând, poate părea că cunoștințele medicului în limba engleză nu sunt aspectul cheie în dezvoltarea profesională. De fapt, dacă urmărești îmbunătățirea constantă a abilităților și vrei să lucrezi într-o clinică de prestigiu și, cu atât mai mult, să cooperezi cu colegii tăi străini, trebuie să știi limba engleză.
Să vedem 6 moduri în care cunoașterea limbii engleze te ajută dacă ești student la medicină, asistent medical sau medic
 
1. Medicul care vorbește engleza este mai conștient de tendințele actuale în medicină.
Cunoscând limba engleză, poți citi în mod liber reviste medicale străine, majoritatea cărților moderne despre medicină; faci cunoștință cu publicațiile în limba engleză de pe site-urile medicale.
Cunoașterea limbii engleze îți permite să îți perfecționezi în mod continuu abilitățile și să fii la curent cu metodele avansate de diagnostic și tratament.
Dar de ce engleza? Datorită faptului că publicațiile științifice, în primul rând, sunt disponibile pentru o gamă largă de cititori doar în limba engleză și poate dura mult timp înainte ca acestea să fie traduse în română. În comunitatea științifică și nu numai, engleza este limba comunicării internaționale.
 
2. Știind limba engleză, poți obține sau continua studii medicale în străinătate.
Dacă vrei să fii doctor sau asisten medical poți intra într-o universitate străină, iar cunoașterea limbii engleze este una dintre condițiile principale pentru implementarea planurilor tale.
Nu ai nevoie de o sumă mare de bani pentru a studia la o universitate străină. Există diferite programe de formare pentru potențialii studenți, astfel încât să poți studia în străinătate fără a cheltui prea mulți bani, dar fără cunoștințe de limbi străine, este imposibil. În primul rând, vorbim despre engleză.
Dacă ești deja medic generalist sau asistent medical și dorești să te dezvolți profesional, este posibil să faci un stagiu într-o clinică străină, un curs de perfecționare și/sau o pregătire profesională avansată în străinătate pentru a participa la proiecte internaționale de cercetare în domeniul medicinei. Dar pentru aceasta, vei avea nevoie și de cunoștințe în limba engleză.
 
3. Cunoașterea limbii engleze îți va permite să participi la conferințe medicale în străinătate. Clinicile de prestigiu sunt interesate să asigure participarea medicilor lor la diferite evenimente științifice din străinătate, precum conferințe dedicate problemelor medicale. Prin urmare, dacă lucrezi într-o clinică sau într-un institut de cercetare, ai posibilitatea de a face o călătorie de afaceri în străinătate, dar pentru aceasta, ai nevoie de o bună cunoaștere a limbii engleze, deoarece astfel de evenimente se desfășoară de obicei în limba engleză.
 
4. Cunoașterea limbii engleze îți va permite să lucrezii în echipă cu specialiști străini. Multe clinici interne cooperează cu instituții medicale străine, invită experți străini să lucreze sau să efectueze consultații în cazuri dificile, să facă un diagnostic în comun sau să stabilească metodele de tratament ale pacienților. În plus, medicii care vorbesc fluent engleza sunt invitați să participe la studii clinice internaționale
 
5. Cunoașterea limbii engleze permite medicului să aibă o programare cu pacienți străini în clinici private. Probabil, dacă lucrezii într-o clinică mică dintr-un oraș mic, numai compatrioții tăi îți vor cere sfatul medical. Dar, de exemplu, într-o clinică privată dintr-un oraș mare, cooperând cu companiile de asigurări, poți avea pacienți străini. Dacă intenționezi să lucrezi sau să efectuezi un stagiu în străinătate, nu îl poți face fără cunoașterea limbii engleze.
 
6. A cunoaște limba engleză este prestigios. Indiferent de profesia ta, indiferent dacă ești medic sau alt specialist, dacă poți vorbi limbi străine, vei fi considerat un atuu mai valoros în orice companie care cooperează cu parteneri străini sau nu. Cunoașterea limbii engleze spune multe despre educația ta, subliniază că ești o personalitate modernă, deschisă, care vizează autoperfecționarea.
 
După cum poți vedea, un medic are multe motive pentru a învăța limba engleză. Nivelul de engleză trebuie să fie destul de ridicat. Medicul trebuie să fie familiarizat cu terminologia medicală, să fie capabil să citească și să înțeleagă pe deplin chiar și cele mai dificile texte medicale, să aibă abilități cuprinzătoare de ascultare, să comunice cu colegii din alte țări. Medicul ar trebui să vorbească în engleză clar, astfel încât cealaltă persoană să poată înțelege fiecare cuvânt. Desigur, toți medicii știu latină, ajută la evitarea oricărei confuzii din punct de vedere medical, dar o limbă vie este încă necesară pentru dialog. Mai mult, nu poți vorbi cu pacienții străini care nu folosesc limba latină.
 
După ce am analizat toate punctele menționate mai sus, am ajuns la concluzia că limba engleză este foarte importantă în medicină. Acesta este limbajul care leagă cunoștințele și realizările diferitelor țări, face posibilă transferul experienței, abilităților și cunoștințelor. În zilele noastre, fiecare student la medicină, medic sau asistent medical ar trebui să cunoască limba engleză medicală.

Produse recomandate

Alte postari